Zelené halušky

Pokiaľ sa Vám zdajú obyčajné halušky fádne, za pokus stojí vyskúšať halušky farebné – špenátové. Syrovú zložku tu zastupuje Labneh – cez husté plátno precedený kefír alebo jogurt. Syr bol redšej konzistencie – nechal som ho v plátne iba 12 hodín.

  • zemiaky 3ks
  • hrubá múka 700g
  • špenátový pretlak  mrazený 1 balenie
  • vajíčko 1ks
  • jarná cibuľka 3ks
  • syr Labneh
  • slanina
  • soľ

V tomto recepte uprednostňujem mrazený špenátový pretlak, oproti čerstvému špenátu je jeho použitie jednoduchšie, aj rýchlejšie.

Cesto robím podľa receptu na obyčajné halušky, naviac do neho pridám rozmrazený špenátový pretlak. Múky dám o trošku viac, špenát má veľa vody v sebe, cesto by bolo riedke.

Halušky uvarím. Zatiaľ nakrájam slaninu, opražím ju. Opečené slaninové kocky pustili veľa tuku, preto ich precedím. Na troche tuku opražím cibuľu.

Na tanier naložím porciu halušiek, syr, opečenú cibuľu a slaninu. Dobrú chuť.

spenatove-halusky

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *