Utopenci

Utopenci – niekoľko dní naložené špekáčiky v octovom náleve. Pochúťka známa z českých “hospod”, pripravovaná podľa desiatok receptov a momentálne najobľúbenejší stravovací favorit mojej priateľky :D

Ak chcete urobiť naozaj chutných utopencov, dajte si záležať na výbere špekáčikov. Čítajte zloženie, pýtajte sa predavačov na obsah mäsa a tuku v nich. Mali by obsahovať 40% hovädzieho a bravčového mäsa a určite žiaden kurací separát ani čokoľvek zo sóje.

utopenci

Suroviny:
  • 15ks špekáčikov
  • 2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžičky mletej štipľavej papriky (môže sa použiť aj nepálivá)
  • 6 ks cibule
  • baranie rohy
  • kyslé uhorky
  • 400ml  octu
  • 400ml vody

 

Postup:

Ocot s vodou necháme prejsť varom, pridáme korenie a papriku, necháme vychladnúť. Medzitým zo špekáčikov stiahneme vrchný obal. Črievko by bránilo prestupu chute z nálevu do špekáčikov, preto je dôležité dať ho preč. Cibuľu nakrájame na kolieska, uhorky na hrubšie plátky, ak sú malé, môžu zostať v celku.

Na dno pohára vložíme vrstvu cibule, kyslé uhorky, špekáčiky, baranie rohy a postupne ich ukladáme až po vrch. Obsah nemusíme príliš utláčať. Zalejeme vyhladnutým nálevom, uložíme do chladničky a 7 dní si ich nevšímame.

Po 7 dňoch sú utopenci pripravení na konzumáciu.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *