Tekvicová polievka

Pekná oranžová farba, jednoduchá príprava, lahodná chuť – polievka z tekvice hokkaidó.

Budeme potrebovať:
  • tekvica Hokkaidó
  • cibuľa
  • olivový olej
  • smotana
  • vývar
  • soľ
  • muškátový orech
Pracovný postup:

Tekvicu ošúpeme, vyberieme dužinu, pokrájame na kocky. Nasucho opečieme na panvici. V hrnci opečieme na olivovom oleji cibuľu, pridáme tekvicu a zalejeme vývarom. Uvaríme do mäkka, osolíme, nastrúhame muškátový oriešok. Ale iba trošku. Rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu a prevaríme.

Podávame s tekvicovými semiačkami a balzamikovým octom. U nás doma sa tieto suroviny nevyskytovali, nahradil som ich nakrájanou pažítkou, a chlebovými kockami.

Chlebové kocky – dobrý spôsob ako spotrebovať starší chlieb. Pokrájame, na olivovom oleji opečieme. Môžeme dochutiť cesnakom, soľou, koreninami. Môžeme tým nahradiť zemiakové chipsy. A pozor! Ťažko návykové :-D.

Dobrú chuť!

tekvicova-polievka

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *