Špenátová pizza

Jedzte špenát, má veľa železa! Pod týmto heslom nás kŕmili v školských jedálňach nechutným, rozvareným, hnedozeleným čudom. Jasné, že väčšina takto týraných, už v živote žiaden špenát nezje.

Je čas búrať mýty vážení!
Špenát síce nemá toľko železa, ako sa hovorilo,  zato má nejaké vitamíny, minerály a parádnu chuť. Z mladých lístkov je dobrý šalát, starší možno použiť napríklad aj na pizzu.

Budeme potrebovať:

  • cesto na pizzu
  • špenát listový
  • rajčiny v konzerve (alebo aj čerstvé)
  • oregáno

  • soľ, čierne korenie
  • syry – aké chceme
  • cesnak
  • olivový olej

Postup:

Zo špenátových listov zrežeme stonky. Špenát umyjeme, osušíme a potrháme / pokrájame na menšie kúsky. Cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky.
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak, chvíľu opekáme. K nemu hodíme kúsky špenátu, premiešavame a podusíme 3 minúty. Osolíme a okoreníme drveným čiernym korením a oregánom. Zamiešame rajčiny v konzerve. Odstavíme.
Cesto natenko roztiahneme na plech s papierom na pečenie, rozložíme zmes, posypeme syrom a pečieme v rúre. 250°C. Fúkaný vzduch 200°C. Čas pečenia neudávam, každá rúra pečie inak. Niekedy stačí 5 minút, inokedy 10 minút.

spenatova-pizza

Vyberieme, nakrájame, podávame. Dobrú chuť!

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *