Špargľa s citrónovo-medovou omáčkou

Práve teraz dostať v obchodoch špargľu, tak využijem príležitosť a pripravím niečo rýchle a jednoduché.

  • špargľa 8ks
  • soľ
  • čerstvý tymián
  • slanina 3 plátky – možno vynechať
  • horčica 2 kávové lyžičky
  • olivový olej 3 lyžičky
  • tekvicový olej 1 lyžička
  • citrónová šťava z pol citróna (podľa chuti)
  • med 1 -2 lyžičky podľa chuti

Špargľu očistíme najlepšie škrabkou na zemiaky. Začneme od vrchu 1-2 cm, až dole. Drevnaté časti odstraňujeme dôkladne. Nedbanlivosť by sa nám vrátila pri jedení. Spodnú časť špargle (asi 1cm) odrežeme.

Poukladáme do parného hrnca, osolíme a pridáme čerstvý tymián, kôli aróme. Paríme 15-17 minút.

Zatiaľ pripravíme dresing. Horčicu, med a oleje vymiešame, pridáme citrónovú šťavu, podľa potreby a soľ.

Slaninu pokrájame na kocky a opečieme do chrumkava. Vegetariáni môžu vynechať.

Špargľu preložíme na tanier, prelejeme omáčkou, posypeme kockami slaniny a tymianom.
Podávame so zemiakovým pyré.

spargla-medovo-citronova-omacka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *