Špagety so šampiňónmi

Najlepšie jedlo, aké som jedol za poslednú dobu. Dokonalá súhra chutí jednotlivých potravín. Neobjektívne, prehnané a nadsadené?
Znie to tak, no naozaj si to myslím.

Kvalitné špagety, šampiňóny, olivový olej, parmezán a pár drobností nič viac k tomu netreba.

Budeme potrebovať:

  • špagety – 1 balenie (Barilla napríklad)
  • soľ
  • čerstvé šampiňóny 5-6ks (na sterilizované zabudnite)
  • cibuľa
  • olivový olej

  • parmezán
  • chilli paprička
  • cesnak 5 strúčikov
  • citrónová šťava
  • bazalka – čerstvá je naj, ale ak nie je môže byť aj sušená

Postup:

Veľmi dôležitá je príprava a správne načasovanie. Špagety sa musia podávať hneď po uvarení a premiešaní. Každou minútou strácajú na chuti.
Dáme si variť vodu na špagety. 4l na balenie špagiet. Nezabudneme osoliť. Očistíme si šampiňóny, cibuľu, cesnak a nakrájame na plátky. Aj chilli papričku.
Parmezán najemno nastrúhame.

Voda už vrie, dáme variť špagety, čas určíme podľa návodu.
Na horúcu panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Naň hodíme všetky nakrájané suroviny a pomaly opekáme. Keď budú do zlata opečené, podlejeme ich pár naberačkami vody zo špagiet. Odstavíme ich.

spagety-so-sampinonmi

Špagety máme uvarené al dente. Odložíme si za šálku vody z nich. Špagety scedíme, pridáme k omáčke, premiešame. Cestoviny ešte nasiaknu tekutinu, preto ten odložený vývar. Ak sa nám budú zdať špagety suché, prilejeme trochu z odloženého vývaru.
Posypeme parmezánom, bazalkou a premiešame.

Podávame jemne poliate olivovým olejom a pokvapkáme citrónovou šťavou.

spagety-so-sampinonmi-2

Dobrú chuť!

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *