Šampiňóny plnené ricottou

Zaujímavá variácia plnených šampiňónov.

Budeme potrebovať:
  • šampiňóny 6ks
  • cibuľa
  • ricotta 120g
  • čerstvé oregáno, pokrájané 2 lyžice
  • citrónová šťava 2 lyžice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
Pracovný postup:

Šampiňóny očistíme, odkrojíme nožičky. Tie pokrájame na drobno a podusíme s cibuľkou, na troške olivového oleja, necháme vychladnúť. Pridáme ricottu, citrónovú šťavu, oregáno, premiešame. Klobúčiky potrieme olivovým olejom, posolíme. Naplníme plnkou, dáme na pekáč, podlejeme vodou a zapekáme okolo 15 min.

K šampiňónom sa celkom hodí šalát z čínskej kapusty . Dobrú chuť!

sampinony-s-ricottou

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *