Ryžové rezance s bravčovým mäsom

Aj vám chutia čínske rezance? Mne veľa, no v čínskych fastfoodoch je toto jedlo presolené a mastné, tak sa mu snažím vyhýbať. Celkom jednoducho sa dajú takéto rezance pripraviť aj doma.

  • bravčové stehno 0.25 kg
  • cibuľa 1ks
  • cesnak 4-5ks
  • fazuľové strúčky, + zelenina, ktorú nájdete doma
  • ryžové rezance
  • solamil
  • koriandrové semiačka 1/4 čajovej lyžičky
  • mletý zázvor
  • olej na opekanie
  • sójová omáčka – hustá, sladká
  • ustricová omáčka

Rezance pripravíme podľa návodu na obale. Bravčové mäso pokrájame na rezance a tie zmiešame s marinádou. Necháme odležať na 30 minút. Marináda: podrvíme koriandrové semienka, pridáme zázvor, sójovú a ustricovú omáčku, tak za polievkovú lyžicu z každej, solamil, trochu vody. Zamiešame. Zatiaľ si očistíme cesnak, cibuľu, aj fazuľové strúčky. Pokrájame. Toto jedlo sa opeká krátku dobu, pri vysokej teplote. Ľahko prihorí, preto je dôležité si všetko pripraviť vopred a mať to po ruke. Rozpálime panvicu, nalejeme olej – asi 1-2 polievkové lyžice, pridáme mäso. Radšej menšie množstvo, aby sa mäso opekalo a nezačalo dusiť. Keď ho opečieme, preložíme ho do misky a opekáme ďalšie časť. Preložíme k tej prvej.  Na panvicu teraz hodíme cibuľu, cesnak, fazuľové strúčiky a za stáleho miešania opekáme 2 minúty. Pridáme mäso, pár krát premiešame, prihodíme ryžové rezance a miešame a miešame :) Ak je zmes suchá, podlejeme trochou vody alebo vývarom . Ešte dochutíme sójovkou a ustricovou omáčkou. Podávame čerstvé. ryzove-rezance K rezancom som urobil cviklový šalát. Potreboval som:

  • cvikla – 3ks
  • tekvicový olej
  • tekvicové semiačka
  • karobový sirup – 2 polievkové lyžice
  • vínny ocot – podľa chuti 1 polievková lyžica
  • voda
  • štipka soli

Cviklu som ošúpal, pokrájal na tenučké plátky, jemne posolil, nechal odstáť 15 minút. Do pol šálky vody som zamiešal karobový sirup, vínny ocot, tekvicový olej. Premiešal z cviklou. ryzove-rezance-salat

One thought on “Ryžové rezance s bravčovým mäsom

  1. 12. február 2017 at 17:00

    zkusal som, vyborne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *