Rezance Ramen

Rezance Ramen pozná asi každý z nás, v podobe cestovinovej kocky a 2 maličkých sáčkov s korením a tukom. Vifonky majú na obale pekný obrázok hovädzieho mäsa, kačacích pŕs, kreviet a podobne, no ich chuť je vždy rovnaká. Priznávam, jeden čas to bolo moje obľúbené jedlo. Varím ich aj teraz, no postup prípravy už nespočíva iba v otvorení sáčkov a zaliatí vriacou vodou. Rezance pripravujem doma, umelú chuť nahradil poctivý silný vývar. Opražené so zeleninou a mäsom poslúžia aj ako hlavné jedlo.
Určite ste postrehli, že rezance ramen sú v porovnaní s našimi tvrdšie a nerozvárajú sa. Spôsobuje to látka “kansui”. U nás v obchodoch som ju nenašiel. Našiel som však info u Cuketku, ako ju možno nahradiť. Namiesto kansui.. sa použije pečená sóda bikarbóna. Jednoduché a účinné. Sódu treba naozaj upiecť, obyčajná sóda nefunguje, mám to odskúšané.
Na plech rozsypte sódu. Na tenučkú vrstvu. Dajte piecť na 120° C, 1 hodinu.

Domáce ramen rezance s čajom

  • hladká múka T650 2 šálky
  • voda 1/2 šálky
  • pečená sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
  • zelený čaj suchý – 1 hrsť

caj

Suchý zelený čaj som rozdrvil v mažiari na prášok. Vysypal do múky. Vo vode zmiešal sódu, vylial do múky a rozmiešal na drobeničku. Tak ako pri soba rezancoch. Potom začnite drobeničku stláčať dokopy. Mala by vám vzniknúť jedna guľa. ide to ťažko, cesto neobsahuje veľa vody, je tuhé. Ale neva, drobné posilňovanie neuškodí.Cesto mieste niekoľko minút, kým sa nespojí.

cesto

Skompletujte stroj, rozvaľkajte a na najmenšom nadstavci vytočte rezance. Nezabudniťe veľa múčiť, aby sa nepolepili. Slíže vhodíme do vriacej vody, povaríme 1 minútu a precedíme.

Polievka ramen

  • vývar
  • mäso a zelenina z vývaru
  • rezance ramen
  • sójová omáčka
  • rybacia omáčka

Do misky vložíme všetky suroviny, dochutíme sójovou a rybacou omáčkou.
Rýchlejší spôsob prípravy:  Kuracie prsia uvaríme v slanej vode. Zeleninu nakrájame na rezance, zľahka osmažíme na oleji. Do misky dáme pokrájané kuracie prsia, zeleninu a rezance, sójovú omáčku, rybaciu omáčku, zalejeme vývarom z kuracích pŕs.

ramen-polievka

Zelené lístky v polievke je Zádušník brečtanovitý – Pupenec, liečivá jedlá burina, ktorú som našiel na záhrade.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *