Pražené hrachové klíčky – Pučálka

Máte radi zelený hrášok? Kto by nemal, že? Jeho chuť si môžeme pripomenúť klíčkami zo sušeného hrachu.

Stačí ho krátko povariť vo vode, alebo v parnom hrnci, zľahka osoliť a maškrta je hotová.

Obmenou je staročeské jedlo “Pučálka”, obľúbené aj na Slovensku. Spýtajte sa starých rodičov, možno budú vedieť. Alebo im ho hneď pripravte.

pucalka

Hrachové klíčky opražte na bravčovej masti. Kto neje mäso, použije rastlinný tuk. Ochuťte soľou, drveným čiernym korením. Kľudne pridajte aj cesnak, či cibuľku.

pucalka-detail

Niekde sa pripravuje pučálka aj na sladko s medom a škoricou.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *