Polievka z hlávkovej kapusty

Rýchla a jednoduchá polievka. Zvládne ju každý.

  • menšia hlávková kapusta
  • 1 cibuľa
  • 1 pór,
  • mletá červená paprika – 2 polievkové lyžice
  • zemiaky 2-3 ks
  • olej
  • petržlenová vňať

  • paštrnáková vňať
  • rajčiny 3-4 ks
  • soľ
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • bujón 1l
  • pre masových namiesto oleja – bravčová masť a špekáčky


Očistíme si zeleninu a zemiaky. Kapustu pokrájame na rezance, odložíme bokom. Rajčiny pokrájame na drobné kocky – zároveň budú malé aj rajčinové šupky, ak niekomu vadia. Cibuľu, pór tiež pokrájame, presunieme do rozohriateho hrnca s olejom /mäsojedi použijú namiesto oleja, bravčovú masť a pridajú aj pokrájané špekáčiky.

Opekáme, kým to všetko nechytí farbu. Samozrejme miešame, nechceme predsa, aby to prihorelo. Zasypeme červenou paprikou, raz – dva krát premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme pokrájanú kapustu, rajčiny a zemiaky, bobkový list a soľ. Varíme do mäkka asi 15 -20 minút. Ak je polievka moc hustá, dolejte ešte trochu vývaru a nechajte prejsť varom.

Odstavíme z plameňa, dochutíme čerstvým drveným korením, nasekanými vňaťami.

Podávame s chlebom.

polievka-z-hlavkovej-kapusty

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *