Polenta

Polenta – kaša z kukuričnej múky, môže byť super alternatívou k tradičným zemiakom, alebo ryži.

Budeme potrebovať:

  • 6 šálok vody
  • 1 3/4 šálky kukuričnej múky, alebo krupice
  • 2lyžičky soli

Postup:

Všade sa píše, že múku pridávame do vriacej vody… jasné, ak chcete mať hrčky, sypte. Ja dám variť vodu, pridám soľ, vysypem kukuričnú múku, za stáleho miešania uvarím, kým sa kaša nezačne odliepať zo stien. Po hrčkách ani stopy.
Do kaše môžeme zamiešať maslo, alebo syr a môže sa hneď podávať.
Ešte chutnejšia je, ak kašu rozotriete na plech potretý olejom v hrúbke 1 – 1,5 cm. Nechajte vychladnúť. Kaša stuhne. Nakrájajte ju a opečte na grile alebo panvici.

Podávajte napríklad s rajčinovou omáčkou a kuracími prsiami z parného hrnca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *