Pohánkový šalát s kelom č. 2

Mal som chuť na kus mäsa. Voľba padla na vyprážané kura. Zabetónovať žalúdok zemiakovou kašou som nechcel, pripravil som k nemu druhú verziu kelového šalátu s pohánkou.

Na rozdiel od toho prvého , tento je ochutený tradičnými koreninami. Postup prípravy je rovnaký.

Pikantné vyprážané kura:

  • kuracie stehná
  • múka
  • vajcia
  • strúhanka
  • soľ
  • štipľavá paprika 0.5 čajovej lyžičky
  • čierne korenie mleté
  • tuk na vyprážanie

Pohánkový šalát:

  • kel – blanšírovaný, 1/4 hlávky
  • olivový olej na opečenie zeleniny – 1 polievková lyžica
  • cibuľa 1ks
  • cesnak 4ks
  • mrkva 1ks
  • soľ
  • pohánka 1 šálka
  • majoránka
  • vývar  asi 1,5 dcl

Do múky zamiešame štipľavú papriku a čierne mleté korenie. Kuracie mäso obalíme v múke, vajíčku a strúhanke. Vypražíme. Dáme odkvapkať na servítku.

Pohánku a kel pripravíme rovnako, ako v šaláte č. 1.  Očistíme si mrkvu, pokrájame na plátky, cesnak na drobno a cibuľu na pásiky. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, vhodíme mrkvu a ešte zľahka opečieme. Pridáme dusenú pohánku, premiešame a podlejeme trochou vývaru. Iba toľko, aby nebol šalát suchý. Necháme prehriať, zľahka vmiešame blanšírovaný kel a majoránku. Dosolíme a podávame s kuracím rezňom.

kelovy-salat-s-pohankou-2

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *