Penne so zeleninou

Toto jedlo ma veľmi potešilo, pretože dokonale spĺňa bod 6 v článku Aj vy plytváte potravinami?Pôvodne mali byť tieto cestoviny prílohou ku Kuraťu na víne, no rozhodli sme sa použiť namiesto nich sladké zemiaky. Nevadí, z kuraťa mi zostala zelenina, ktorá sa piekla vo víne a práve tá bude základom pre omáčku k cestovinám.
Mimochodom, celkom zaujímavá by bola aj zelenina z nedeľného vývaru, s lúpanými rajčinami, cesnakom, bazalkou..

Budeme potrebovať:

  • koreňová zelenina – zostatok z jedla Kura na víne
  • penne, alebo iné cestoviny
  • parmezán
  • rozmarín
  • olivový olej
  • slanina sušená

Postup:

Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme do varu. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Ak treba dochutíme soľou, korením. Prevaríme.
Uvaríme cestoviny. Slaninu nakrájame na rezance a opečieme na panvici. Nastrúhame syr, nakrájame čerstvý rozmarín.

penne-so-zeleninou
A máme uvarené. Dobrú chuť!

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *