Pečeň s cesnakom

Rýchly recept na prípravu pečene, bez použitia tuku.

Budeme potrebovať:
  • kuracia pečeň
  • cesnak
  • múčne maslo
  • soľ
  • čierne korenie
pecen-na-panvici
Pracovný postup:

Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme. Položíme na rozohriatu panvicu a nasucho opečieme. Tuk nie je potrebný.  Potom vložíme kúsok múčneho masla, necháme roztopiť, opražiť a zalejeme studeným vývarom. Prevarime.
Keď nepoužijeme tuk, pečeň sa zatiahne a udrží šťavu vo vnútri. Ak by sme použili olej, šťava bude vytekať a prskať.
Dlha tepelná úprava je nie je vhodná, pečeň by sme vysušili. Rýchlim opečením, naopak docielime to, že pečeň zostane jemná a šťavnatá. Môže sa aj natierať na chlieb.

Múčne maslo:
Nahrádza zápražku. Je to v rovnakom pomere zmiešaná múka a maslo. Zmes vytvarujeme do valčeka a zabalíme do fólie. Zmrazíme. Ak budeme múčne maslo potrebovať, jednoducho odkrojíme požadované množstvo z valčeka.

Pred podávaním pečeň prelejeme šťavou, na vrch pretlačíme cesnak, okoreníme čerstvo mletým korením, osolíme.
K tomu sa hodí chlieb, alebo varené zemiaky.

pecen-s-cesnakom

Dobrú chuť!

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *