Opečený bôb

V jednej rozprávke sa syn z vandrovky navrátil. Matka, ktorú psota kvárila, len suchý bôb v komore našla, a ten mu uvarila. Rozprávku si pamätám z detstva, a na jej základe som si myslel, že bôb je niečo, čo sa varí až vtedy, keď už niet čo jesť :D

Pravda to nie je, takto opečený bôb je fajn jedlo. Zasýti, ale nezaťaží.

bob

  • bôb
  • cibuľa
  • cesnak
  • olivový olej
  • soľ
  • drvené čierne korenie
  • pesto, alebo petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Bôb som namáčal asi 1.5 dňa. Niekoľko krát som vymenil vodu. Potom som ho uvaril v tlakovom hrnci nejakých 25 minút. Alebo to bolo viac? No skrátka: uvarte ho domäkka. :D

Nakrájal som si cibuľu, aj cesnak na drobno. Na panvici som rozohrial olej, do sklovita opiekol cibuľu, potom pridal aj cesnak, precedený bôb a poopekal.

K bôbu som zamiešal pertžlenovú vňať, soľ, podrvené čierne korenie. Premiešal a rozdelil na taniere k pučeným zemiakom. Pred podaním som ich pokvapkal citrónovou šťavou. Toto jedlo je najlepšie čerstvo pripravené. Dobrú chuť.

opeceny-bob

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *