Nátierka z červenej šošovice

Človek mieni, náhoda mení.. Šošovicová nátierka mala byť pôvodne úplne iné jedlo, ktoré sa možno na druhý pokus podarí. Nevadí, máme nátierku.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • červená šošovica 1 šálka
  • pšenica 1 hrsť
  • pór
  • rajčinový pretlak – menšia konzerva (140g)
  • olej 1 polievková lyžica
  • rasca 0,5 č. lyžička
  • kurkuma 1 č. lyžička
  • estragón sušený 1 č. lyžička
  • soľ
  • čínska kapusta
  • citrón
  • voda 2 šálky

sosovica

Pracovný postup:

Pšenicu nahrubo rozdrvíme v mažiari. Šošovicu prepláchneme vo vode. Do uvedeného množstva vody dáme variť šošovicu aj pšenicu. Počas varenia občas premiešavame. Za 15 min, by mala byť voda odparená, šošovica mäkká.
Zatiaľ nakrájame pór, opražíme na oleji, pridáme pretlak, necháme prebublať, vysypeme rascu, soľ, kurkumu a estragón. Zamiešame do odstavenej šošovice.
Pred podávaním nátierku posypeme pokrájanou čínskou kapustou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

sosovicova-natierka

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *