Len také rýchle, pečené zemiaky

Nie vždy mám chuť pobehovať po kuchyni a tráviť volný čas varením. No nejaké jedlo uvariť treba, či sa chce, alebo nechce. Rýchly a nenáročný pokrm sú napríklad pečené zemiaky. U nás zemiaky nekrájame na krížalky, ale nahrubo postrúhame s cibuľou, cesnakom, zmiešame zo soľou, bylinkami – tymiánom, rozmarínom, alebo majoránkou. A olivovým olejom.

Dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Niekedy urobím hromádky zemiakov, niekedy zas rovnomernú vrstvu. Hromádky majú viac chrumkavého kraja. Na vrch poukladajte plátky slaniny. Pečieme na 180°C okolo 20 min.

pecene-struhane-zemiaky

Kým sa zemiaky upečú, stíhame urobiť aj nejaký šalát. Alebo postačí aj kyslá kapusta. Takto upečené zemiaky sa celkom hodia aj k duseným jedlám so šťavou.

Dobrú chuť.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *