Kyslá hubová polievka

Huby sú asi najobľúbenejšia potravina pani fooddrinkovej a táto polievka je naozaj vydareným dielom. U mňa sú huby až na konci rebríčku obľúbenosti, spolu s držkami, preto som polievku neskúšal :D. Ale podľa toho, že zmizla veľmi rýchlo, bola isto vynikajúca.
Množstvo je asi na 3 porcie.

  • huby – čerstvé, alebo sušené
  • maslo – 1,5 polievkovej lyžice
  • múka hladká – 1 kopcová polievková lyžica
  • vývar 1l
  • zemiaky 1 – 2 ks
  • soľ
  • nové a čierne korenie, obe v celku
  • bobkový list
  • smotana alebo mlieko
  • ocot

Čerstvé huby očistíme, pokrájame na plátky. Ak máte sušené, tie zalejeme vriacou vodou a necháme ich napučať. Zatiaľ očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky.

Do hrnca dáme maslo, keď sa roztopí, prisypeme za lyžicu múky. Opražíme do ružovkasta, zalejeme polovicou studeného vývaru a rozšľaháme metličkou, aby neboli hrudky.

Pridáme huby, sušené aj s vodou, v ktorej sa namáčali, zemiaky, bobkový list a podrvené čierne a nové korenie.
Varíme 30 minút, občas pomiešame.

Prilejeme 1-2 dcl mlieka alebo smotany, necháme prejsť varom. Osolíme a dochutíme petržlenovou vňaťou, alebo aj kôprom. A prikyslíme octom.

hubova-polievka

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *