Krvavá polievka pre vegetariánov

Ok priznávam, v tejto polievke nie je ani trochu krvi, názov je zavádzajúci. O “krvavý” vzhľad sa postará červená repa alias cvikla. Niekomu môže prekážať zemitá aróma, ktorú vraj silno cítiť… neviem, mne vonia cvikla po cvikle, nie po hline a vôbec to nie je rušivé. Práve naopak, červenú repu som si veľmi obľúbil. Je pre mňa hitom tejto zimy :D.

Budeme potrebovať:

  • červenú repu 4ks
  • rajčiny v konzerve 1ks
  • cibuľa 1ks
  • cesnak 3 strúčiky
  • olej – trochu na opraženie (základ)
  • tekvicový olej – na dochutenie
  • parmezán
  • zeleninový vývar 0.5l
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Cibuľu, cesnak, červenú repu očistíme, pokrájame na kocky. Do hrnca dáme trochu oleja, naň cibuľu. Do sklovita opražíme a pridáme cesnak.
Keď bude mať zlatú farbu, pridáme pokrájanú cviklu a premiešame. Po minúte vlejeme paradajky z konzervy, zalejeme vývarom a varíme domäkka asi 30 minút.
Keď je cvikla uvarená, rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Netreba úplne na hladko, drobné kúsky nevadia. Zriedime na potrebnú hustotu vývarom, alebo vodou. Dosolíme, okoreníme čerstvo mletým korením.
Pred podávaním polievku pokvapkáme tekvicovým olejom, pridáme opražené chlebové kocky, alebo rozdrvené krekry. Na vrch položte hoblinky parmezánu.

Dobrú chuť.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *