Krokety z okary

Keď vyrábate tofu, zostane vám veľa sójovej drte, ktorá sa volá Okara. Obsahuje veľa vlákniny, preto by bolo škoda ju vyhodiť. Jej chuť je nevýrazná a dobre príjme chute ostatných surovín. Preto ju môžeme použiť do slaných jedál, ale aj do koláčov.

Budeme potrebovať:

  • okara 350g
  • cibuľa stredná 1ks
  • mrkva 1ks
  • petržlen 1ks
  • tuniak v paradajkovej šťave 1 konzerva
  • vajcia 2ks
  • korenie
  • soľ
  • rybacia omáčka
  • múka hladká
  • solamil

Postup:

Cibuľu, mrkvu, petržlen očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, zvyšnú zeleninu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do misky s okarou. K nej šupneme aj tuniaka, vajcia, korenie, soľ, rybaciu omáčku a 2 polievkové lyžice múky. Všetko premiešame.

Mimochodom, rybaciu omáčku silno odporúčam. Aj keď jej vôňa pripomína údenáča zabaleného v týždňových ponožkách extrémneho turistu, jej chuť je fantastická. Dodáva jedlám to, na čo myslíte, keď pri ochutnávaní jedla poviete: “Dobré to je, ale čosi tomu chýba.” Tak práve to “čosi” dodá pár kvapiek rybacej omáčky. A v takom malom množstve ani nesmrdí.

krokety-z-okary

A naspäť ku kroketám. Po premiešaní nám vznikne celkom šťavnatá zmes, z ktorej vytvarujeme guličky, veľké asi ako orech. Obaľujeme ich v zmesi hladkej múky a solamilu (50:50), a vyprážame do zlatista. Podávame so šalátom

Pri vyprážaní som si všimol, že vďaka mrkve ktorá bola v kroketách, sa olej neprepaľoval.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *