Krekry

So zeleninou a syrom, ako rýchla desiata, alebo do polievky, namiesto opečeného chleba. Celozrnné krekry – chrumkavé pečivo pripravené za zlomok ich ceny v obchode.

Budeme potrebovať:

  • 1 3/4 šálky celozrnnej múky
  • 1 1/2 šálky hladkej múky
  • 3/4 č. lyžičky soli
  • ľanové semienka, slnečnicové semienka, mak
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 šálka vody
  • hrubá soľ na posypanie

Postup:

Múky preosejeme, pridáme všetky suroviny, miesime. Vypracované cesto rozdelíme na 2 časti, postupne rozvaľkáme na hrúbku 1.5-2mm. Cesto posypeme hrubou soľou, rozrežeme na štvorce, ktoré rozmiestnime na plech s papierom na pečenie. Ak sa cesto lepí, podoberieme ho nožom.

Pečieme pri 175°C, 15-20 min. Vyberieme a necháme vychladnúť na plechu.

krekry

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *