Jogurtový syr Labneh

Pre vytvorenie jogurtového syra nepotrebujete žiadne špeciálne prísady. Na rozdiel od klasického postupu výroby syrov, postačí iba dobrý biely jogurt, alebo kefír

Budeme potrebovať:

  • biely poctivý jogurt 500ml alebo kefír
  • plátenná utierka, alebo husto tkaná bavlnená látka


Postup je jednoduchý. Utierku dáme do misky, na ňu vylejeme jogurt. Rohy utierky zdvihneme a zviažeme. Zavesíme do chladu. Odtekajúcu syrovátku zachytávame do misky. Po 12 hodinách máme syr hotový.

Srvátka môže slúžiť ako štartér pre kvasenie zeleniny.

Syr z jogurtu môžeme ochutiť soľou a bylinkami.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *