Hrianky

Keď som sa už vybúril na nepodarených Bruschette Maretti, bolo by vhodné ponúknuť aj nejakú alternatívu.
Budú to obyčajné hrianky. Kto chce môže ich volať aj bruschetti.

Použijeme na ne starší chlieb, ktorý už nie je taký lákavý, ako čerstvý. Takto mu vrátime stratené čaro.

Budeme potrebovať:

  • chlieb
  • šampiňóny čerstvé
  • syr
  • cibuľa
  • olivový olej

  • cesnak
  • rajčiny
  • soľ
  • drvené čierne korenie

Postup:

Šampiňóny a cibuľu pokrájame na jemné plátky. Orestujeme na panvici s olivovým olejom. Osolíme okoreníme, podlejeme vodou, podusíme kým sa voda odparí. Odložíme bokom.

Nastrúhame syr.
Starší chlieb nakrájame na krajce. Pokvapkáme olivovým olejom z oboch strán. Ale naozaj iba trochu.
Žiadne opekanie na panvici nebude – veľa dymí, ani opekanie v rúre – kto by platil tú elektrinu. Stačí obyčajný hriankovač a za pár minút sú chleby opečené.

Potrieme cesnakom. Posypeme syrom. Na niektoré rozvrstvíme šampiňóny, na iné pokrájanú rajčinu, ktorú posolíme a posypeme korením.

hrianky

Hotovo.

* Do šampiňónov som zamiešal rukolu. Nebola chuťovo výrazná. No taká čerstvá bazalka… tá musí byť super!

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *