Dusené šampiňóny s omeletou

Šampiňóny v tomto jedle, možno nahradiť aj hlivou ustricovou. Zelenú zložku tvoria mladé reďkovkové listy, ktoré sú jedlé.
Namiesto mäsa som upiekol omeletu s opraženými kúskami chleba.

  • šampiňóny – 250g
  • veľká cibuľa – 1ks
  • klíčky z mungo fazule
  • bazalka čerstvá, 1 hrsť, reďkovková vňať
  • vajíčka 3ks
  • starší chlieb 2 krajce
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • vývar zeleninový

Klíčky som prelial vriacou vodou a precedil. Cibuľu a šampiňóny som očistil a pokrájal.

Starý chlieb som rozmrvil v rukách, hodil na horúcu panvicu s lyžicou oleja, opiekol do chrumkava. Zatiaľ som si rozbil 3 vajcia, rozmiešal ich so soľou, pokrájal bazalku a pridal k nim. Vajíčka som vylial k chlebu.

 

Omeletu som opiekol z oboch strán a odložil som ju nabok.

omeleta

Na oleji som narýchlo osmažil cibuľu, pridal šampiňóny.

dusene-sampinony

Podlial malým množstvom vývaru, podusil 5 minút. Pridal som klíčky, reďkovkovú vňať, dochutil soľou a korením. Klíčky som podusil viac než bolo potrebné, trochu sa rozpadli, preto sú neni na fotke vidieť. Preto po dochutení jedlo iba krátko poduste – 2-3 minúty.

sampinony-s-omeletou-a-ryzou

A je to hotové. Uvaril som k tomu ryžu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *