Polievka z droždia

Aj keď už s droždím nepečiem, stále sa nájde priestor kde sa dá použiť. Napríklad v polievke.

Budeme potrebovať:

  • droždie 1kocku 48g balenie
  • cibuľa 1ks
  • olej 2 polievkové lyžice
  • mrkva 2ks
  • petržlen 1ks
  • zemiaky stredné 2ks
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čerstvá petržlenová vňať (alebo mrazená)
  • vývar

Postup:

Očistíme a nakrájame cibuľu, zeleninu a zemiaky na kocky. Cibuľu a droždie opražíme na oleji. Kvasnice sa spočiatku vplyvom tepla rozpustia, neskôr sa odparí voda a môžeme ich opiecť do zlatista. Tým zároveň stratia svoju “arómu”.
Pridáme nakrájanú zeleninu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, uvaríme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Petržlenovú vňať môžeme uskladniť aj mrazením vo forme na ľadové kocky. Stačí ju umyť, pokrájať, naplniť formy, trochu zaliať vodou.

drodova-polievka

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *