Do kelu!

Presne tak, v tomto recepte sa pustím do ružičkového kelu, ktorý sa práve v tomto období začal objavovať v obchodoch. Kel obsahuje veľa, pre človeka užitočných látok, kopu vitamínov a hlavne skvele chutí.

Budeme potrebovať:
  • ružičkový kel
  • maslo 1-2 lyžice
  • soľ

Dresing:

  • čerstvé bylinky (bazalka, oregano, rozmarín tymián), ak nie sú, dajte provensálske bylinky
  • horčica 1 lyžica
  • olivový olej 3 lyžice
  • soľ
  • cukor 1 kávová lyžička
  • ocot 1 kávová lyžička
Pracovný postup:

Z každej ružičky odrežeme tú maličkú stopku. Pri staršom keli odstránime povrchové listy. Umyjeme, rozkrojíme na polky, osolíme.
Rozohrejeme panvicu, roztopíme maslo a naň poukladáme rozkrojenou časťou kel. Opekáme kým nechytí zlatú farbu (asi 2 minúty), potom kel (kelíky :D) otočíme. Panvicu zakryjeme pokrievkou, vypneme prívod tepla a necháme dôjsť 5 minút.

Za ten čas si pripravíme dresing:
Bylinky pokrájame, zmiešame s ostatnými surovinami.

Pred podávaním ružičkový kel pokvapkáme dresingom. K tomu varené zemiaky s petržlenovou vňaťou. Ešte nakrájame varené mäso z vývaru a za krátky čas máme pripravený skvelý obed.

ruzickovy-kel

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *