Cukina na hrianke

Práve je ich sezóna a každý ich má toľko na záhrade, že sa nestíhajú spotrebovať.. Obyčajný prívarok, placky, alebo vyprážanú cukinu poznajú všetci a čoskoro lezú hore krkom.  No cukina je oveľa variabilnejšia, ako sa na prvý pohľad zdá.

Napríklad šalát z mladej cukiny. Mladú cukinu  nakrájajte na tenučké plátky, trochu soli, drveného korenia, nejaké čerstvé bylinky a olivový olej. Rýchly šalát je na svete.
Alebo ….

Zmes na hrianky:

  • cukina 1ks
  • olivový olej
  • soľ
  • sušené oregáno, tymián, bazalka
  • paprika, uhorky, rajčiny
  • drvené čierne korenie
  • syr – kravská hrudka
  • starší chlieb
  • cesnak 1 strúčik

Cukinu očistíme, nakrájame na kocky, premiešame s olivovým olejom a sušenými bylinkami. Hodíme ich na panvicu a opekáme zo 2 minúty, podlejeme pár kvapkami vody a dusíme 5 minút. Potom necháme vychladnúť.

cukina-na-hrianke

Zatiaľ si nakrájame chlieb, pokvápeme ho olivovým olejom a opečieme v hriankovači.  Potrieme cesnakom
Zeleninu pokrájame na kocky, plátky – na čo chceme. Premiešame s cukinou. Dosolíme

cukina-na-hrianke-2

Podávame na hrianke, so syrom a podrveným čiernym korením a olivovým olejom.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *