Brokolica na pare

Po dlhej dobe som sa rozhodol použiť jeden z mojich lapačov prachu – parný hrniec. Trochu tomu prístroju krivdím, používam ho zriedka, i keď jedlo sa v ňom pripravuje rýchlo a bez veľkej námahy.

Budeme potrebovať:

  • brokolica 1 hlávka
  • mrkva
  • maslo
  • cesnak
  • soľ
  • zemiaky
  • parmezán

Pracovný postup:

Očistíme si mrkvu, brokolicu a zemiaky. Pozor niekedy je brokolica domovom všeliakých zvieratiek, takže pri kúpe ju starostlivo vyberajte. Brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu pokrájame na hranolky, zemiaky na kolesá. Posolíme.

Do nádob z parného hrnca rozdelíme zeleninu – zemiaky a mrkva naspodok, brokolica navrch. Paríme asi 10 min.
Potom zemiaky vyberieme a opečieme na panvici do zlata. Mrkvu a brokolicu ochutnáme, mala by byť na skus. Ak ešte nie je, dajte jej ešte 5 minút v pare. Vtedy si zachová peknú farbu aj chuť.

brokolica-na-pare

Zatiaľ roztopíme maslo a očistíme cesnak, ktorý pretlačíme do masla. Viac nezohrievame. Na tanier uložíme zemiaky, brokolicu, mrkvu a prelejeme roztopeným maslom s cesnakom.
Posypeme parmezánom.
Dobrú chuť.

[starrater tpl=10]

4 thoughts on “Brokolica na pare

  1. Zdreloo
    21. február 2015 at 9:42

    Ak vynechame maslo tak jedlo bude vegetarianske ? a co ten parmezan ? :D a vegetarianske je to tak ci tak, preto ze vegetariani, ako je zname, nejedia maso. Avsak mlieko, SYRY, maslo atd ano ..
    Predtym ako nieco podobne zverejnite si ujasnite fakty.. To je ako ponuka viacerych restauracii, kde ponukaju v sekcii Bezmasite jedla SYR SO SUNKOU …

    1. 22. február 2015 at 18:03

      Ok, beriem.. ale ja v recepte nič o vegetariánstve nepíšem.

  2. Zdreloo
    24. február 2015 at 17:13

    Hmm.. Ja tu ale vidím niečo iné .. viď obrázok..
    http://s10.postimg.org/bcf1t2z55/brokolica.jpg

    1. 24. február 2015 at 21:14

      Dostal ste ma, na popis v Google som zabudol :) Opravím to, snáď sa to čoskoro zmení aj vo vyhľadávaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *