Bôčiková paštéta

Bôčiková paštéta, v ktorej nenájdete žiadne emulgátory, stabilizátory, zvýrazňovače chuti, skrátka nič, čo tam nemá byť.

Budeme potrebovať:

  • bravčový bôčik s kožou 2.5kg
  • červená paprika  6ks
  • rajčiny 2.5kg
  • cibuľa 0.8kg
  • hlavička cesnaku
  • vajcia 12ks
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Bôčik aj s kožou pokrájame na menšie kúsky, papriku, rajčiny, cibuľu a cesnak očistíme. (Koža obsahuje kolagén, vďaka ktorému bude paštéta držať pokope). Všetko spolu pomelieme najemno.
Dáme do hrnca a dusíme, kým sa neodparí voda. Zmes rada prihára, takže pravidelne miešajte. Tekutina bude odparená približne po 2.5 hodine.

bocikova2

Potom hrniec odstavíme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
Na druhý deň paštétu zohrejeme, osolíme, okoreníme, kto má rád pikantné tak môže pridať štipľavú papriku. Zmes poriadne rozmixujeme. Tyčový mixér to snáď vydrží.
Do misky rozbijeme vajcia a postupne vlieveme do paštéty. Poriadne zamiešame. Paštéta nesmie byť horúca – vajcia by sa v nej zrazili.
Dávkujeme do zaváraninových pohárov a sterilizujeme 2 hodiny. Necháme pomaly vychladnúť zabalené do deky, alebo priamo vo vode v ktorej sa varili.

bocikova

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *