Akože čína

Z prvej zeleniny, ktorú som vytiahol zo zeme, urobím jedlo na čínsky spôsob. Mladá mrkva, paštrnák a kaleráb. Krátkym opečením budú chrumkavé. K tomu varená ryža, a trochu nezvyčajne – nové zemiaky.  Hádam ich nenechám len tak, keď sú také dobré.

  • kuracie prsia
  • mrkva
  • paštrnák
  • kaleráb
  • vňate – mrkvová, petržlenová, paštrnáková
  • cesnak 5 strúčkov
  • sezamové semienka 1 polievková lyžica (PL)
  • sezamový olej
  • ustricová omáčka 2 PL
  • ryžový ocot (môže sa nahradiť zriedeným obyčajným octom) 1 PL
  • med 2 PL
  • olej
  • soľ


Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kuracie prsia pokrájame tiež na malé plátky. Odložíme bokom.

Zamiešame marinádu – med, ustricovú omáčku, sezamové semienka, ocot a soľ.
Rozpálime si panvicu, dáme za lyžicu oleja a sprudka opečieme kuracie mäso. Ak máte veľa mäsa, dávajte ho po častiach, aby sa dobre opieklo.

Veľké množstvo mäsa by panvicu schladilo, mäso pustí šťavu a začne sa dusiť, nie opekať. To je presne to, čo nechceme dosiahnuť. Mäso musí byť krehké a šťavnaté.

Opečené mäso preložíme do misky. Panvicu znovu rozpálime, prilejeme lyžicu oleja a opekáme zeleninu. 2 minúty na prudkom plameni stačia. K zelenine prihodíme kuracie mäso, prelejeme marinádou a prehrejeme. Ak je zmes suchá, doplníme trochou vody. Ale nie veľa, oslabila by sa chuť marinády. Pridáme nadrobno posekané vňate, sezamový olej, premiešame a môžeme podávať. S varenou ryžou, v šupke varenými zemiakmi s maslom a zbytkom vňatí.

kuracie-prsia-s-korenovou-zeleninou

Dobrú chuť.

[starrater tpl=10]

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *