Ako použiť soba rezance

Pohánkové rezance sú veľmi zdravá potravina, priaznivo pôsobiaca na cievy. V kombinácii so zeleninou si pripravíte rýchle plnohodnotné jedlo. Najlepšie chutí čerstvé. Napríklad:

Soba s mrkvou a čínskou kapustou

  • uvarené soba
  • mrkva
  • čínska kapusta
  • pór
  • sójová omáčka sladká
  • miso pasta – sójová pasta, kúpite aj v supermarkete, len treba dobre hľadať v oddelení exotických potravín
  • sezamový olej

Mrkvu očistíme, pokrájame na plátky, rovnako aj čínsku kapustu a pór.

Miso pastu zalejeme vriacou vodou – podľa návodu na obale. Zeleninu opečieme na panvici s trochou oleja. Pridáme soba rezance, sójovú omáčku, prehrejeme, prelejeme s rozpustenou miso pastou.
Teraz, ako píšem tento príspevok, tak ma napadlo pridať aj čerstvú petržlenovú vňať a sezamové, či ľanové semienka. Ja som nestihol, bol som moc hladný :D
soba-s-mrkvou-cinskou-kapustou

Soba s kelom a tofu fašírkami

  •  soba
  • tofu 1/2 balenia
  • vajcia 2ks
  • strúhaný parmezán 1 hrsť
  • strúhanka
  • olej
  • kel
  • jarná cibuľka alebo pór
  • soľ
  • cesnak
  • citrón 1/2ks

Tofu pokrájame, alebo roztlačíme na drobné kúsky. K nemu pridáme vajcia, parmezán, strúhanku soľ. Premiešame.
Rozpálime panvicu, nalejeme trochu oleja. Nemusí ho byť veľa. Lyžičkou naberáme zmes, kladieme na panvicu. Opekáme z oboch strán.
Popri tom varíme osolenú vodu na soba rezance.
Kým voda zovrie, stíhame nakrájať kel, cibuľku, aj cesnak. Hodíme to všetko na panvicu. Kľudne aj tú, v ktorej sa robili fašírky. Veď kto by umýval toľko riadov.
Zeleninu opečieme, zľahka do zlata, osolíme odstavíme nabok.
Do vriacej vody dáme rezance, 1 minútu povaríme, scedíme. Rezance preložíme na tanier, navrch opečenú zeleninu a fašírky. Pokvapkáme citrónom.
soba-s-kelom-a-tofu-fasirkami

Soba rezance môžeme použiť aj do polievky, ako klasickú cestovinu, alebo uvarené, vychladnuté ich vypražíme v oleji do chrumkava.

[starrater tpl=10]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *